ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська журналістка Вікторія Рощина потрапила до короткого списку Courage in Journalism Awards

01.11.2022, 11:22

Українська журналістка-фрилансерка Вікторія Рощина потрапила до короткого списку Courage in Journalism Awards.

Віртуальна церемонія нагородження Courage in Journalism Awards 2022 відбудеться в середу, 9 листопада, о 17:30 за східним часом у партнерстві з Washington Post Live, йдеться на сайті International Women's Media Foundation.

"Вікторія Рощина – українська журналістка-фрилансерка "Української правди", "Громадського" та "Радіо Вільна Європа". Протягом більш ніж шести років вона працює в журналістиці. Рощина висвітлювала насамперед складні та небезпечні теми, зокрема злочинність, суди, права людини та війну, щоб притягнути владу до відповідальності. Відтоді, як у лютому 2022 року почалося вторгнення Росії, Рощина розповідає виключно про війну в Україні. У березні 2022 року Рощину двічі захоплювали російські війська в східних областях України, другий раз утримували 10 днів у Бердянську", – йдеться на сторінці Рощиної на сайті нагороди.

Як повідомляв ІМІ, 11 березня  hromadske опублікувало текст Рощиної, в якому вона розповідає, як живе тимчасово окупований Енергодар.

Потім журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Вона планувала поїхати аж до Маріуполя, щоб розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке понад три тижні щодня обстрілюють російські війська.

16 березня нам стало відомо, що Вікторію затримали, ймовірно, силовики ФСБ рф. За даними свідків, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

21 березня 2022 року російські окупанти відпустили захоплену в полон журналістку hromadske Вікторію Рощину. 

Liked the article?
Help us be even more cool!