ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська кіноспільнота закликає бойкотувати російське кіно

16.06.2022, 18:00
Фото - proza.ru
Фото - proza.ru

Кінематографісти України закликають до бойкотування російського кіно та культури. Про це повідомила виконавчий директор Української кіноакадемії та генеральний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Анна Мачух на брифінгу у Києві, повідомляє Укрінформ.

“Українська кіноакадемія була першою організацією, яка закликала світову спільноту до бойкоту російського кіно та кіноіндустрії. Це переросло у бойкот російської культури. Наша робота на цьому фронті постійно продовжується”, - розповіла Мачух.

Вона додала, що суспільство поступово втомлюється від новин про Україну і починає шукати так званих "хороших русских" у російській культурі. Мачух зауважила, що під час війни це неприпустимо.

“Поки триває війна, російської культури та кіно на міжнародному фронті не повинно бути”, - наголосила гендиректорка.

Та попри заклики, зокрема на Канському кінофестивалі, не вдалося досягти повного бойкоту російського кіно. 

“Був російський фільм Кирила Серебреннікова “Дружина Чайковського”, і, звичайно, представники російської кіноіндустрії. І те, що сказав Серебренніков під час пресконференції, що потрібно допомагати сім'ям російських солдат, які гинуть в Україні, викликало бурю абсолютно негативних емоцій”, - розповіла Мачух.

Нагадаємо, 24 лютого поточного року росія розпочала повномасштабну війну проти України. Відомі діячі української кіноіндустрії виступили проти російського вторгнення в Україну та долучилися до численних закликів до бойкоту російської культури.

Європейська кіноакадемія приєдналася до ініціативи Української кіноакадемії щодо бойкоту російських фільмів і заявила, що виключає їх із цьогорічної Європейської кінопремії.

Liked the article?
Help us be even more cool!