ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська IT-армія за два тижні паралізувала 2,4 тис. російських ресурсів і показала кримчанам виступ Зеленського

12.09.2022, 17:03

Українська IT-армія впродовж останніх двох тижнів зупинила роботу понад 2,4 тисячі російських онлайн-ресурсів, серед яких є й пропагандистські медіа.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Так, із 29 серпня до 11 вересня ІТ-армія вивела з ладу великі пропагандистські російські медіа – Rambler, Газета.Ru, МК.

Також айтівці подбали, щоб на центральних телеканалах Криму школярі та студенти отримали привітання з 1 вересня від Президента України. “Продовжуємо нагадувати російським тимчасовим жителям, що їм там не місце, бо Крим – Україна”, – зазначає міністерство.

Крім того, кібератака зупинила роботу найбільших банків рф. Як зазначає Мінцифри, через паралізовані сервіси найбільших та найважливіших банків рф – Газпромбанку, Московського кредитбанку, Совкомбанку – росіяни не змогли скористатись онлайн-банкінгом та провести фінансові операції зі смартфона. Ба більше, російські військові не могли отримати зарплати, а їхні рідні – компенсації.

Також припинено роботу онлайн-сервісів автосалонів та системи електронного документообігу в підприємств із молочної продукції.

Так, кіберспеціалісти зупинили роботу найбільшого онлайн-майданчика з продажу автомобілів та запчастин – “Дром”. “Через це росіяни не могли купити автомобіль або запчастини для солдат-вбивць, які продовжують вести війну в Україні. Надувні човни та велосипеди до їхніх послуг”, – зазначає міністерство.

А через блокування системи електронного документообігу в підприємств із молочної продукції оптові та роздрібні продавці молочної продукції вимушені вручну обробляти документи.

Liked the article?
Help us be even more cool!