ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська IT-армія у листопаді паралізувала роботу понад 900 російських ресурсів

01.12.2022, 10:13
Фото - pexels.com
Фото - pexels.com

Українська ІТ-армія протягом листопада призупинила роботу понад 900 російських сайтів та онлайн-ресурсів. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Так, серію DDoS-атак зазнали воєнторги, магазини дронів і радіоприладів, аби мобілізовані не змогли отримати якісне спорядження.

Атаки здійснювалися на Центральний банк РФ. Була опублікована інформація про персонал банку, спеціалізовані системи та вихідні файли, а також про банківські операції МО РФ, персональні дані військовослужбовців РФ, номери телефонів, рахунків і банківських карток.

Зламано та опубліковано дані 650 тисяч учасників путінської платформи волонтерів “Добро”, де під гаслом #МыВместе збирали мітинги на підтримку війни.

Серія DDoS-атак на Альфа Банк призвела до сотень обурених відгуків клієнтів банку та більшої недовіри до російської банківської системи загалом.

У День шопінгу айтівці створили штучний попит на товари, що призвело до помилок у покупців на платформі Ozon.

Крім того, ІТ-армія запустила термінове оновлення 1С, де виправлялася помилка із закладкою проти піратства. Росіяни активно намагалися його завантажити, але все без шансів: “Система була перевантажена, а підприємства не могли повернутися до роботи”, - зазначає Мінцифра.

У День Гідності та Свободи ІТ-армія привітала українців на 60 російських ресурсах, серед яких сайти міністерств, служб та управлінь.

Також айтівці повторно атакували дві великі платформи — РТС-тендер та Росэлторг, що могло зірвати тендери. Крім того, айтівці зламали сайт національного центру розвитку штучного інтелекту АІ та виклали вимоги, які РФ потрібно виконати для завершення війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!