ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі – СБУ

14.02.2022, 11:25
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України заявляє, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі, яка супроводжується систематичним нагнітанням паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Ми чудово розуміємо мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність. СБУ фіксує такі прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо”, – йдеться в повідомленні. 

Водночас СБУ зазначає, що не лише фіксує такі прояви гібридної війни, а й активно їм протидіє “в рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів”.

Крім того, Служба безпеки зазначає, що має чіткий план дій на різні сценарії розвитку подій та готова реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. 

“Співробітники СБУ працюють у всіх регіонах країни в посиленому режимі. Ми готові захищати Україну. Проте зараз стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні. Ми всі маємо мислити критично і перевіряти будь-яку інформацію; керуватися даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, останні кілька місяців в інформаційному просторі поширюється інформація про стягування російських військ до кордонів України та можливий масштабний наступ Росії на Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!