ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна з 24 лютого почала здійснювати кібератаки на ресурси рф – Федоров

13.04.2022, 15:46
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Україна з 24 лютого змінила свою стратегію і стала не лише захищатися від російських кібератак, а й здійснювати кібератаки на ресурси російської федерації.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров програмі "Бацман", повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що з моменту створення Міністерство цифрової трансформації концентрувалося на постійному захисті від російських кібератак та на створенні продуктів і сервісів.

"Ми не думали, щоб когось атакувати, ми не фінансувалися спецслужбами й просто робили свою роботу. Ми захищалися та постійно створювали продукти. Але коли танки зайшли на територію нашої країни – все змінилося. І від розвитку продуктів та створення сервісів ми перейшли не просто до оборонної, а до наступальної стратегії", – наголосив Федоров.

За його словами, вже зламано десятки баз даних росії і персональні дані громадян викладено у відкритий доступ, також пошкоджено телекомунікаційну інфраструктуру та інфраструктуру багатьох реєстрів.

“Кіберспільнота дуже мобілізована і робить усе, щоб вони не піднімали просто голову. І це триватиме, доки війна не закінчиться. Не буде жодного послаблення”, – сказав віцепрем'єр.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня СБУ повідомила, що і в ніч вторгнення кіберфахівці виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України.

Liked the article?
Help us be even more cool!