ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна в ООН закликала негайно звільнити Асєєва

25.10.2019, 10:39
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Україна засудила в ООН ув'язнення окупаційною владою в Донецьку журналіста Станіслава Асєєва та виступила з вимогою негайно й без жодних умов звільнити його. Відповідну заяву оприлюднив на засіданні Третього комітету ГА ООН посол з особливих доручень МЗС України Олег Герасименко, повідомляє Укрінформ.

“Попри звільнення Росією 35 українців, у тому числі Олега Сенцова й Володимира Балуха, Кремль продовжує вперто ігнорувати заклики міжнародних організацій, політичних лідерів та громадянського суспільства звільнити решту українців, позбавлених волі за політично вмотивованими звинуваченнями”, – зазначив дипломат.

До того ж, підкреслив він, російська окупаційна влада на українській території продовжує засуджувати до ув'язнення громадян України за їхні переконання.

“Свобода переконань та їх вільного висловлення перебуває там (на окупованих територіях. – Ред.) під особливою загрозою, її фактично не існує. Лише кілька днів тому український журналіст Станіслав Асєєв був засуджений російською окупаційною адміністрацією в Донецьку до 15 років позбавлення волі”, – констатував представник України.

Також Герасименко наголосив, що українська сторона “засуджує це рішення й вимагає негайного та безумовного звільнення журналіста Асєєва”.

Як повідомляв ІМІ, Європейський Союз закликав негайно звільнити українського  журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно ув'язнили підконтрольні Росії бойовики.

22 жовтня проросійські бойовики з угрупування “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва за кількома статтями, пов’язаними з організацією екстремістської організації, шпигунством, підбурюванням до шпигунства​, публічними закликами до ведення екстремістської діяльності та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності. 

Зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!