ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна передасть Папі Римському список полонених Росією українських журналістів

Україна передасть Папі Римському Франциску список полонених Росією українських журналістів для сприяння визволенню. 

Про це домовилися під час зустрічі Президент України Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск 11 жовтня у Ватикані, повідомляється на сайті президента. 

Президент заявив, що загибель української журналістки Вікторії Рощиної в полоні Росії є “справжнім ударом” для тих, хто її знав, повідомляється в телеграм-каналі глави держави.

Президент України Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск під час зустрічі 11 жовтня 2024 року у Ватикані. Фото – president.gov.ua

“Вчора стало відомо, що в полоні в Росії загинула українська журналістка Вікторія Рощина. Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар. І в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, навіть просто звичайних людей, які були захоплені під час російської окупації”, – сказав він.

За його словами, для всіх в Україні залишається надзвичайно болісним питанням усе, що стосується полонених і депортованих людей. Зокрема, це дорослі та діти, багато цивільних, які зараз перебувають у в'язницях і таборах в Росії.

Володимир Зеленський попросив понтифіка сприяти поверненню додому українських журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, усіх захоплених у полон.

Президент акцентував, що майже всі, хто повертається з полону, потребують медичної допомоги й тривалої реабілітації.

Нагадаємо, Інститут масової інформації оприлюднив список полонених українських журналістів. У російському полоні станом на 11 жовтня 2024 року, за даними ІМІ, перебувають щонайменше 29 цивільних українських медійників та три журналісти-комбатанти.

Про смерть Вікторії Рощиної в російському ув’язненні стало відомо 10 жовтня 2024 року. Згідно з листом міністерства оборони Росії, отриманим її родиною 10 жовтня, Вікторія померла 19 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!