ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна отримала від Польщі ще 1570 терміналів Starlink

11.11.2022, 10:23
Фото – Starlink
Фото – Starlink

Україна отримала від Польщі ще 1570 терміналів системи Starlink. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Це особливо важливо зараз, адже через російські обстріли маємо проблеми з електроенергією. Коли світло зникає, в деяких регіонах не працюють мобільні оператори та інтернет-провайдери. Тому забезпечимо країну публічними точками WI-FI, де люди зможуть бути на зв'язку”, – написав у телеграмі міністр.

Він додав, що частину терміналів буде передано цивільним адміністраціям на деокуповані території. 

Також, за його словами, “Старлінками” буде забезпечена Укрзалізниця, щоб “пасажири та працівники мали стабільний мобільний зв‘язок та інтернет”.

Федоров уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення за сприяння Мінцифри від донорів та партнерів Україна отримала більш ніж 20 тисяч терміналів Starlink. З них 5 тисяч за підтримки уряду Польщі. “Тепер ще 1570 терміналів від наших стратегічних партнерів, які допоможуть Україні залишатися на звʼязку”, – написав Федоров і подякував за підтримку та безкоштовне доставлення нової партії терміналів.

Як повідомляв ІМІ, раніше Михайло Федоров заявив, що в Україні планують створити точки Wi-Fi під час вимкнень електроенергії, які працюватимуть на акумуляторах Tesla Powerwall і терміналах Starlink.

Liked the article?
Help us be even more cool!