ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запрацюють точки Wi-Fi на випадок вимкнень електроенергії – Федоров

31.10.2022, 15:04

В Україні планують створити точки Wi-Fi під час вимкнень електроенергії, які працюватимуть на акумуляторах Tesla Powerwall і терміналах Starlink. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю Forbes.

“Зараз ми думаємо, як під час відключень електроенергії забезпечити громадян максимально сталим звʼязком. Без світла в деяких регіонах не працюють і вежі мобільного звʼязку, і провайдери фіксованого інтернету. Ми розуміємо, яка ситуація в кожного провайдера, скільки генераторів та акумуляторів вони купують, як можемо допомогти ми. Проте хочемо забезпечити країну залізобетонними місцями для звʼязку за будь-якої ситуації. В тому числі розглядаємо використання Tesla Powerwall, Starlink, щоб такі точки публічного звʼязку були в Україні й працювали незалежно від роботи енергомережі”, – розповів міністр.

За його словами, для таких точок доступу використають частину партії з 1570 терміналів Starlink.

Запрацюють такі публічні точки доступу вже в листопаді. 

“В найближчий місяць. У нас обмаль часу, щоб довго запускати такі проєкти. Цього тижня отримаємо тестову точку, перевіримо роботу у внутрішньому форматі, а далі – масштабування”, – сказав Федоров.

Нагадаємо, російські війська масовано обстріляли об'єкти критичної інфраструктури 10–11 жовтня, а також 31 жовтня. Унаслідок чого мешканці багатьох регіонів залишилися без електроенергії, водопостачання, також були перебої з інтернетом та мобільним зв'язком.

Liked the article?
Help us be even more cool!