ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна вимагає від РФ офіційну інформацію про здоров'я Сенцова - Геращенко

05.10.2018, 13:23

Україна вимагає від Росії негайно надати офіційну інформацію про стан здоров’я українського режисера, політв’язня Олега Сенцова. Про це повідомила віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко, інформує Громадське.

“МЗС України, Уповноважена ВР з прав людини запросили від РФ негайно надати офіційну інформацію про стан здоров’я громадянина України Олега Сенцова. Також ми очікуємо інформацію від його адвоката, який єдиний має можливість хоч зрідка бачити Олега і з яким в МЗС України підписано офіційну угоду про надання правової допомоги політв'язню Сенцову”, - написала вона.

Як повідомляв ІМІ, про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!