ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Україна молода" заявила, що їх попросили виселитися з "Преси України" протягом трьох діб

05.02.2018, 16:04
Фото - hvilya.com

Колектив газети “Україна молода” повідомляє, що отримав лист від регіонального відділу Фонду державного майна України по місту Києву, яким редакцію зобов’язали виселитися з приміщення протягом трьох діб. Редакція розміщується в будівлі “Преси України” на проспекті Перемоги в Києві. Про це повідомляється на сайті газети.

Лист від Фонду держмайна, за інформацією видання, вони отримали 15 січня. “У зв’язку з закінченням 15.12.2017 строку дії договору оренди ... регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву, як орендодавець, відмовляє в продовженні строку його дії та вважає цей договір припиненим” і “... доручає балансоутримувачу ДП “Державне підприємство “Преса України” впродовж трьох робочих днів iз моменту отримання листа прийняти майно з орендованого користування”, - цитує лист Фонду держмайна редакція.

Редакція пов’язує це з майбутніми президентськими виборами: “Як тільки в Україні наближаються вибори, засобам масової інформації слід чекати сюрпризів. Майбутні президентські перегони не стали винятком”.

“Україна молода” нагадує, що редакція в приміщенні видавництва розташовується з моменту заснування газети в липні 1991 року. Приміщення вони орендували упродовж останніх років згідно з договором №6116 від 15.02.12, автоматично продовжуючи термін оренди.

“...Перевезти редакцію за такий короткий термін, не припинивши виходу газети, неможливо! Може, саме цього й хочуть у високих кабінетах? Може, саме в такий спосіб вирішили розправитися з газетою, яка не мовчить, напередодні майбутніх виборів? Але так нахабно й цинічно затуляти рота газеті не наважувалися навіть у часи злочинного режиму Януковича, який “УМ” завжди гостро критикувала!”  - пише видання.

Крім того, додала редакція, аналогічний лист про звільнення приміщення протягом трьох діб отримали і їхні сусіди по видавництву - газета “Сільські вісті”.

Пропозицію звільнити орендовані приміщення колектив вважає “неприйнятним, антидержавним, антиукраїнським актом”.

Із цього приводу, повідомляє “Україна молода”, вони звертатимуться до Президента, уряду і Верховної Ради України, дипломатичних установ і міжнародних правозахисних організацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!