ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Учасники Всесвітнього форуму за демократію протестували проти присутності Russia Today

07.11.2019, 10:45
Фото - prostir.ua
Фото - prostir.ua

Російський федеральний телеканал Russia Today піддався тролінгу на тлі протесту української делегації на Всесвітньому форумі за демократію, який проходить 6-8 листопада у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

Це сталося під час дискусії після виступу заступника головного редактора RT Анни Бєлкіной.

Спочатку представниця RT, пояснюючи, чому ЗМІ втрачають довіру у громадян, згадала негативні приклади із США – вибори президента 2016 року, а також початок Brexit того ж року.

На що продюсер радіо “Франс культура” Крістін Окрен зауважила, чому Бєлкіна серед прикладів не згадала саму Росію? Після цього в усій залі засідань та на публічному балконі, де перебувало близько тисячі учасників форуму, пролунали масові аплодисменти та вигуки, спрямовані проти RT.

Далі на великому екрані з’явилася карикатура, що висміює сутність російської пропаганди. Роботу створив художник паризького сатиричного видання Charlie Hebdo, який працює на форумі.

Після цього, представники української делегації перервали чергову репліку Бєлкіной, піднялися зі своїх місць та почали вигукувати: “Світовий форум за демократію – не місце для пропаганди”.

Учасники заходу також гучно і масово підтримували українців, коли вони задавали запитання, чому організатори запросили навчати стандартам преси та відновлення довіри до новин саме російського пропагандиста, який масово поширює фейки по всьому світу.

Як повідомляв ІМІ, 30 жовтня українські учасники Всесвітнього форуму за демократію, який проходить 6-8 листопада в Страсбурзі, та представники громадських медійних організацій закликали не допустити виступу на форумі представниці пропагандистського Russia Today Анни Бєлкіної. 

У липні 2019 року Міністерство закордонних справ Великої Британії відмовило в акредитації російським пропагандистським каналам RT і Sputnik на конференцію з питань свободи преси через їхню активну роль у поширенні дезінформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!