ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

UA:Закарпаття спільно з суспільним мовником Словаччини виготовлятимуть контент

25.11.2019, 17:07
Фото - corp.suspilne.media
Фото - corp.suspilne.media

Закарпатська філія Національної суспільної телерадіокомпанії України UA:Закарпаття та Суспільне радіо і телебачення Словацької Республіки (RTVS) спільно виготовлятимуть теле- й радіопроєкти для словацької аудиторії в Україні, а також для українців у Словаччині. 

Таку угоду про співпрацю мовники підписали в Братиславі, повідомляється на сайті UA:Суспільне мовлення.

Як зазначив генеральний директор RTVS Ярослав Резнік, під час співпраці мовники намагатимуться розвивати не лише інформаційне мовлення та публіцистику, а й мистецькі жанри на користь обох мовників. 

“Це новий етап нашої спільної роботи з обміну досвідом та контентом. Словацький суспільний мовник виготовляє документальні проєкти, дитячі програми, художні фільми та серіали. Крім того, наші словацькі колеги, зокрема Ярослав Резнік, постійно цікавляться реформою українського Суспільного й наголошують, що розлога мережа регіональних філій - велика перевага для мовника, - зазначив менеджер UA:Закарпаття Мирослав Поляковський. - Завдяки Славомірі Кубічковей, керівниці відділу міжнародної співпраці RTVS, ця поїздка також дала змогу побачити роботу телебачення й радіо в Братиславі. Це два телеканали й дев’ять радіостанцій, три з яких працюють лише на діджитал-платформах через вузьку спеціалізацію”.

Нагадаємо, улітку словацька редакція UA:Закарпаття отримала грантове обладнання. Нині Закарпатська філія Суспільного створює проєкти угорською, румунською, словацькою, німецькою, ромською, російською та русинською мовами. У своїй діяльності команда мовника керується “Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!