ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"UA:Буковині" відмовили в доступі до церкви для трансляції Великодних богослужінь

23.04.2021, 17:35
Фото – фейсбук Максима Волошина
Фото – фейсбук Максима Волошина

Суспільний регіональний телеканал “UA:Буковина” не отримав дозволу на доступ до церкви Трьох Святителів у Чернівцях, звідки мав транслювати Великодні богослужіння. Про це повідомив продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

За словами Максима Волошина, канал не отримав від адміністрації Чернівецького національного університету, на території якого розташована церква, чіткого пояснення причин такої відмови.

“Одним з бюрократичних моментів у підготовці до трансляції є отримання погодження адміністрації університету для заїзду / виїзду та розміщення автомобіля з камерами на території навчального закладу. Цього року таке погодження від Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича ми не отримали, як і чіткого пояснення причин такої відмови. Маю тільки фантазії з цього приводу, але жодна з них не є втішною. Тому цього року будемо без телевізійної версії Великодня”, – повідомив він на своїй фейсбук-сторінці.

Він додав, що за два роки пандемії Суспільне Буковини в співпраці з Трьохсвятительською церквою здійснили трансляцію більш ніж десятка богослужінь. 

Водночас ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин повідомив, що відмовили в трансляції, бо церква перебуває в дуже поганому стані та потребує реконструкції. Відремонтувати її планують цьогоріч за гроші з державного бюджету.

Також Петришин зазначив, що транслювати службу “складно в технічному плані”, оскільки в університеті стара проводка. Отже, для безпеки у вихідний день доведеться викликати більше працівників.

Як повідомляє Суспільне, водночас на каналі транслюватимуть богослужіння з інших храмів. За словами Волошина, у Страсну п'ятницю відбудеться трансляція служби з собору Пресвятої Богородиці УГКЦ. Щодо Великодньої служби – наразі ведуть перемовини про стрим із храму Святої Параскеви Православної церкви України.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу Міністерство охорони здоров'я рекомендувало релігійним громадам провести богослужіння до Великодніх свят онлайн.

Liked the article?
Help us be even more cool!