ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі судитимуть жінку за заперечення збройної агресії РФ

У Житомирі судитимуть жінку за заперечення збройної агресії Росії. 50-річна жінка проїздом була у місті, де публічно висловлювалася на підтримку дій РФ. 

Про це Суспільному розповіла речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За словами Тетяни Гоші, подія сталася 19 липня в одному з торговельних центрів Житомира. Жінка перебувала транзитом у місті та, спізнившись на свій автобус, в очікуванні наступного рейсу пішла до парфумерно-косметичного магазину. Там і сталася її публічна розмова з продавцем, яку на телефони зафільмували перехожі та виклали в соцмережу.

"Жінка під час суперечки з продавцем голосно заявила, що всі українці – "терпіли". Коли ж присутні запитали щодо її причетності до українців, заперечила і демонстративно наголосила, що вона – дворянка Харківської губернії Російської імперії. Щоправда, уточнила, що в "губернії" народилася прабабка, а вона – у Радянському Союзі. Далі обвинувачена сказала, що її місто бомблять жовто-блакитні та зневажливо висловилася на рахунок державних символів України", – розповіла Тетяна Гоша.

Досудове розслідування за процесуального керівництва прокуратури проводило управління СБУ в області. Оперативні співробітники спецслужби того ж дня встановили особу агітаторки та затримали її.

50-річна жінка раніше мала судимість за крадіжки. Цього разу її обвинувачують у запереченні збройної агресії РФ за частиною першою статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України затримала на Львівщині одного з лідерів руху "народовладдя", який публічно нівелював Сили оборони та виправдовував збройну агресію РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!