ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі повідомлено про підозру охоронцю, що погрожував палицею журналісту

06.05.2022, 11:43
Фото – antirating.live
Фото – antirating.live

Правоохоронці Житомирської області повідомили про підозру мешканцю Житомира за фактом погроз журналісту програми розслідувань “Антирейтинг” Олександру Крижанівському та перешкоджання проведенню відеознімання про забудову набережної річки Тетерів.

Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Підозру повідомлено за ч. 1 ст. 345-1 (погроза насильством щодо журналіста під час виконання ним законної професійної діяльності) та ч. 1 ст. 171 КК України (умисне перешкоджання веденню журналістом законної професійної діяльності).

За даними слідства, у серпні минулого року 63-річний підозрюваний, назвавшись охоронцем приватної території, забороняв знімати журналісту сюжет про забудову приватними будинками набережної річки Тетерів у Житомирі.

“Він агресивно погрожував журналісту застосувати фізичне насильство, при цьому замахувався на нього дерев’яною палицею з металевим предметом та висловлювався нецензурною лайкою. Таким чином фігурант справи перешкоджав журналісту виконувати свої професійні обов’язки під час відеофіксації споруджених приватних будинків на земельних ділянках у прибережній зоні”, – зазначила прокуратура.

Як повідомляв ІМІ, у Житомирі 19 серпня 2021 року під час знімання програми журналістських розслідувань "Антирейтинг" охоронець приватних забудов, що на набережній річки Тетерів, накинувся з кулаками та погрозами на журналіста Олександра Крижанівського. 

Олександр розповів, що знімали будинок, у якому проживає депутат міської ради та голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв.

“Ми приїхали знімати матеріал для програми про забудови на березі річки Тетерів. Нам стало відомо, що в будинку тут проживає депутат міської ради й голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв. Цю інформацію нам підтвердив охоронець. Також ми люб’язно поспілкувались із сусідом, Леонідом Крігером, який не згадав, хто живе по сусідству. Спочатку охоронець не перешкоджав зйомці, але коли ми спілкувалися телефоном з одним із власників – чоловік налетів на мене спершу з нецензурною лайкою і кулаками, а потім з палицею. Ніхто не постраждав, я з оператором не ризикували життям і пішли звідти. Поліцію я не викликав. Інформацію про цю ситуацію опублікував у себе в соцмережах, після чого мені зателефонували з прокуратури й повідомили, що відкрили справу. Юрій Мойсеєв у телефонній розмові підтвердив, що вже близько двох місяців живе в будинку, який ми знімали”, – розповів журналіст.

Житомирська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження через погрозу насильством журналістам (ч. 1 ст. 345-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!