ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі дві журналістські книги – серед переможців обласного щорічного конкурсу “Краща книга року”

01.07.2024, 13:21
Оксана Трокоз

У Житомирі дві книги, створені журналістами, – серед переможців обласного щорічного конкурсу “Краща книга року”.

Переможців нагородили 28 червня в Житомирській обласній військовій адміністрації, повідомляє регіональна представниця Інституту масової інформації.

Цьогорічний конкурс охопив книги, видані протягом попередніх двох років, оскільки від початку широкомасштабної війни конкурс не проводився. Переможців обрали у восьми номінаціях: “Мій край”, “Життя славетних”, “З глибини знань”, “Поезія року”, “Проза року”, “Світ дитинства”, “Арт книжка”, “Гран-прі”.

У номінації “Поезія року” перемогла книга “Життя vs війна”. До збірки увійшло понад 40 віршів поетки і колишньої редакторки газети “Вісті” Ольги Бортнікової та світлини житомирських фотографів Андрія Дідківського, В’ячеслава Ратинського, Тараса Орєшнікова, Леоніда Шевчука і Марти Яроцької, які з перших днів фіксували життя українських міст та сіл, щоб показати світу наслідки дій ворожої армії.

Ольга Бортнікова з отриманою нагородою / Фото: Оксана Трокоз

Випустила книгу неурядова громадська організація “Сучасний Формат”, і нині її читають у більш як в десяти країнах світу.

“Ця книга стала інструментом фандрейзингу, і допомогла зібрати понад 40 тисяч гривень донатів. Частина цих коштів пішла на придбання автомобіля для ЗСУ. Зараз ця книга допомагає збирати донати на дрон. Життя, Україна, любов неодмінно переможе. Я бажаю якнайшвидшої перемоги і мирного неба”, –  сказала Ольга Бортнікова, отримуючи нагороду.

У номінації “Арт книжка” відзначили фотоальбом “Спалах миті. 2022. Житомир” відомого житомирського фотографа Леоніда Шевчука. Він був одним із небагатьох журналістів, які документували значущі моменти життя міста в період повномасштабної війни та руйнування цивільних об’єктів.

Фотограф Леонід Шевчук під час нагородження переможців конкурсу "Краща книга року" / Фото: Оксана Трокоз

“Дякую за можливість фотографувати під час війни. В перші дні це було дуже важко. Ця книжка залишиться в історії, в ній зібрані факти перших днів повномасштабної війни. І коли над Росією буде проводитися суд, де розглядатимуться російські злочини, “Спалах миті” зможе стати документом, який це засвідчить”, – сказав Леонід Шевчук.

Організатор конкурсу – управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!