ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі журналістці погрожували містяни під час знімання наслідків російських обстрілів

У Запоріжжі мешканці приватного сектору, куди влучили російські КАБи, перешкоджали журналістці місцевого сайту 061.ua Ельмірі Шагабудтдиновій фотографувати наслідки російської атаки. 

Про це представниці Інституту масової інформації в Запорізькій області Наталії Виговській повідомила Ельміра Шагабудтдинова.

За словами журналістки, їй блокували прохід, ображали, погрожували й вимагали видалити вже зроблені фото. Її звинувачували в тому, що журналісти лише заважають і атаки вчиняються саме через них.

Інцидент стався вранці 29 вересня, коли Ельміра приїхала на одну з локацій у приватному секторі Запоріжжя, яка вночі постраждала внаслідок російської атаки КАБами.

Зруйнований російськими обстрілами в ніч на 29 вересня 2024 року один із приватних секторів у Запоріжжі. Фото – Ельміра Шагабудтдинова

“Під час роботи мене зупинила невідома місцева жінка, перегородила мені дорогу, почала кричати й вимагала видалити фото, які я вже зробила. Я представилась, показала посвідчення та акредитацію. Втім, не допомогло. Жінка продовжила кричати, лаятись і звинувачувати мене, що журналісти лише заважають і атаки вчиняються саме через нас”, – розповіла Ельміра Шагабудтдинова.

За словами журналістки, жінка намагалася вихопити телефон з її рук і погрожувала, що викличе поліцію. За деякий час до жінки доєдналися ще кілька місцевих мешканців, які перегородили дорогу журналістці, лаяли її та блокували прохід. У результаті жінка викликала поліцію, втім, коли приїхав патруль, мешканці не пропускали журналістку до поліції.

“Наскільки мені відомо, жінка написала на мене заяву в поліцію невідомого змісту. У свою чергу я також написала заяву про перешкоджання професійній діяльності”, – розповіла журналістка.

За інформацією Ельміри Шагабудтдинової, представники поліції, які прибули на місце, жодних пояснень з неї не взяли, а просто забрали заяви й поїхали. Пізніше, після того як журналістка зв’язалася з відділом комунікації ГУНП у Запорізькій області, на місце також приїхали його представники, які спробували провести роз’яснювальну роботу з нападницею. Проте, зазначила Ельміра, жінка поводилась агресивно і з поліцейськими, втім у результаті вони дали “зелене” світло на роботу, і журналістка змогла зробити репортаж з місця події.

Liked the article?
Help us be even more cool!