ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізького журналіста цькують у фейсбуці за новини про коронавірус

10.11.2020, 12:34
Фото – Shutterstock / poynter.org
Фото – Shutterstock / poynter.org

Журналіста запорізького сайту “Акцент” Ігоря Гур’єва цькують у соцмережі "Фейсбук" у коментарях під новинами про коронавірус. Про це він повідомив представниці ІМІ в Запорізькій області.

За його словами, якщо раніше образливі коментарі з мовою ненависті були безособовими, то з певного моменту в них почали згадувати ім'я журналіста. 

Зокрема, в них містяться образи, погрози й побажання смерті журналісту. Автори коментарів звинувачують автора новин про офіційну статистику із захворювання на COVID-19, карантин, превентивні заходи, що впроваджуються владою, у поширенні  інформації про “фальшиву пандемію” тощо.

Як розповів Ігор Гур’єв, подібні коментарі бували й раніше, але з'являлися зрідка, хаотично і стосувалися різних новин. 

“Зараз подібні коментарі ми бачимо мінімум п'ять разів на тиждень, іноді по кілька разів на день. Усі вони пов'язані з темою коронавірусу і карантину. Водночас, якщо раніше коментарі були безособовими, зараз усе частіше згадують  моє ім'я, – розповів журналіст. – Зазвичай таке пишуть у коментарях під новинами. Одного разу написали в особисті повідомлення, але це швидше виняток з правила. Також я помітив: якщо раніше коментарі залишали власники фейкових акаунтів без фото і з вигаданими іменами, то зараз пишуть коментарі відкрито. Причому якщо раніше це були просто образи, то зараз з'явилися побажання смерті та агресивні дописи в такому ж ключі”.

Як повідомляв ІМІ, журналістка запорізького видання 061.ua Катерина Майборода стала об'єктом кібербулінгу.

Нагадаємо, з порадами, як медійникам впоратися з кібербулінгом, можна ознайомитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!