ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі суд покарав умовно водолаза, який розголосив у Telegram дані про рух ЗСУ

26.12.2022, 17:37
Фото – z24.te.ua
Фото – z24.te.ua

Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя визнав місцевого жителя винним у незаконному поширенні інформації про рух і розміщення Збройних сил України під час війни та затвердив угоду про визнання винуватості: п'ять років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк два роки.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 15 грудня.

За матеріалами справи, 22 серпня 2022 року чоловік під публікацією в Telegram-каналі залишив коментар: “Укропы бегут с позиций Орехов, и ХХХ в 7.00 прошло 2 колонны по набережной Запорожья в сторону днепропетровска, в колонне около 13 легковых джипов с прицепами, набитые шматьем и вещами и 5 уралов сзади!!!!”. 

Правоохоронці встановили, що йдеться про техніку конкретної військової частини й інформація про її пересування не розміщувалась у відкритому доступі уповноваженими органами.

Крім того, 28 серпня обвинувачений аналогічно написав у коментарі в Telegram-каналі про розташування ЗСУ в санаторії-профілакторії і на території однієї з баз відпочинку.

Про підсудного відомо, що він є водолазом-рятівником у Запорізькій міській рятувально-водолазній службі.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці відкрили близько 200 кримінальних проваджень за незаконне поширення інформації про переміщення зброї і розташування Збройних сил України.

Наприкінці березня Верховна Рада внесла зміни до ст. 114-2 ККУ, якими встановила кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану. Вказані діяння караються позбавленням волі від 3 до 12 років.

У Дніпрі чоловіка, який передавав російському блогеру інформацію про важливі об’єкти та переміщення військ, засудили до п'яти років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!