ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У разі блекауту в Україні радіо і телебачення працюватимуть щонайменше три доби

08.12.2022, 10:16
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У разі повного знеструмлення України внаслідок ракетних обстрілів Росії радіо та телебачення матиме можливість працювати щонайменше три доби.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, відповідаючи на питання щодо роботи радіо і телебачення на випадок блекауту, повідомляє Укрінформ.

“На сьогодні п'ять радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох днів, так само й телевізійні канали, телемарафону також зарезервовано подачу телесигналу на три доби. Телебачення і радіо працюватимуть. Українське радіо працює в FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію”, – наголосив Щиголь.

Крім того, він відзначив, що забезпечено також резервування сигналу Концерну радіомовлення і телевеж на доставлення сигналу на три доби мінімум.

Як повідомляв ІМІ, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації отримала від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) 50 генераторів, які допоможуть забезпечити безперебійну роботу операторів критичної інфраструктури.

Liked the article?
Help us be even more cool!