ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Волинській ОДА визначили осіб, які коментуватимуть журналістам про коронавірус

23.03.2020, 16:40
Фото - volynua.com
Фото - volynua.com

Волинська обласна держадміністрація визначила осіб, які коментуватимуть журналістам ситуацію щодо поширення коронавірусу в області. 

Про це повідомила під час прес-брифінгу 23 березня заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак, інформує представниця ІМІ у Волинській області.

Отже, інформуватимуть журналістів будуть: начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, радниця із медійних питань голови Волинської ОДА Оксана Прокопчук-Мовяк та керівниця управління інформаційної політики та цифрової трансформації Каріна Мариневич.

22 березня сайт “Волинь.Правда” з посиланням на власні джерела повідомив, що Волинська ОДА заборонила лікарям коментувати журналістам тему коронавірусу.

Сьогодні під час прес-брифінгу в ОДА Тетяна Щербак спростувала це: “Для того, щоб інформація була достовірна і підтверджена, пропонуємо і визначилися з тим, що щодня на сайті Волинської ОДА до 11 години ранку буде з'являтися підтверджена інформація щодо ситуації з коронавірусом в області”.

Представниці ІМІ телефонувала також до головного редактора сайту “Волинь правда”, однак він не відповідав на дзвінки.

Однак журналісти у закритій волинській групі на фейсбуці обговорюють таку заборону лікарям та повідомляють, що деякі з медпрацівників вже відправляють за коментарями до Волинської ОДА.

За словами редактора ІА “Конкурент” Андрія Лучика, щоранку хтось із редакції телефонував в інфекційну лікарню за коментарями щодо ситуації із коронавірусом в області. Журналістів цікавило, чи немає нових підозр на коронавірус, що зі старими підозрами. Він зазначив, що сьогодні лікарі, які охоче коментували ситуацію раніше, заявили: звертайтеся в прес-службу ОДА.

Шеф-редактор  ІА “Волинські новини” Іван Савич зазначив, що не знає наскільки дієво і оперативно у Волинській ОДА зможуть надавати інформацію про коронавірус.

“Востаннє ми зверталися за коментарем до інфекційної лікарні в суботу (21 березня - ред). Лікар тоді прокоментував. Думаю, що така негласна заборона пов’язана із тією інформацією, яку опублікували ми і “ВолиньPost” про перший підтверджений експрес-тест на коронавірус. Інформація здобула великого поширення. Думаю, що після того прийняли таке рішення, щоб був якийсь централізований орган комунікації”, - сказав він.

Як зазначили сьогодні на прес-брифінгу у Волинській ОДА, наразі експрес-тест підтвердив коронавірус у двох волинян. Однак, за словами Тетяни Щербак, експрес-тести не дають остаточних результатів і лікарі чекають кінцевих результатів.

Liked the article?
Help us be even more cool!