ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці журналістові Андрію Качору зламали палець на руці

03.03.2021, 12:05
Фото – фейсбук Андрія Качора
Фото – фейсбук Андрія Качора

У Вінниці 27 лютого приватні охоронці зламали журналістові Андрію Качору палець на правій руці, коли він намагався зафіксувати порушення карантинних вимог під час дискотеки в одному із закладів.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні у фейсбуці.

За його словами, на нього напали після того, як він під час спроби потрапити на дискотеку  показав не паспорт, як вимагали організатори, а журналістське посвідчення.

“У мене паспорта не було, було лише журналістське посвідчення. Я показав його, і це на організаторів вечірки справило просто неймовірно сильне враження. На мене відразу напали четверо чи п’ятеро охоронців, вони намагалися вигнати мене з цього приміщення, я в цей момент намагався зателефонувати в поліцію, щоб розібратися з цим трешем. У процесі цієї сутички мені поламали палець, зламали дуже сильно. Потрібно робити операцію. Є загроза втрати функції мізинця”, – розповів Андрій. 

Також Качор повідомив, що поліцейські не поспішали на його численні виклики, а з’явилися лише після дзвінка на гарячу урядову лінію та сказали, що в них “немає повноважень”.

У коментарі ІМІ Андрій Качор сказав, що він намагався потрапити на захід як громадянин, щоб зафіксувати порушення карантинних обмежень, і не мав наміру готувати журналістський матеріал.

“Насправді я не акцентував увагу поліції на тому, що я журналіст і виконував там журналістську роботу, мені було цікаво, як вони відреагують просто на повідомлення громадянина. Я не мав наміру готувати це як журналістський матеріал, просто здивувався, коли побачив, що вони насправді влаштували, і вирішив купити квиток і зайти. І, якби в мене був інший документ, крім посвідчення, показав би його. Бо розумів, що це може бути сприйняте як спекуляція. Далі вже події розвивалися якимось радикальним чином, тому знову ж таки мусив показувати поліції посвідчення, бо іншого документа при собі не було”, – розповів журналіст.

Вінницька поліція повідомила, що за фактом заподіяння тілесних ушкоджень журналісту працівниками приватної охорони відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 122 Кримінального кодексу України (“Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”).

Також поліція призначила службове розслідування за фактом повідомлення журналіста про непрофесійні дії поліцейських. 

За порушення правил карантину поліція склала адміністративні матеріали на організатора дискотеки за ст. 44-3 КУпАП (“Порушення правил щодо карантину людей”), за що передбачено штрафні санкції в розмірі від 17 000 до 34 000 гривень.

Як повідомив ІМІ Андрій Качор, слідчий з ним ще не зв’язувався щодо справи.

Liked the article?
Help us be even more cool!