ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці студентів-журналістів залучають до проєкту “Звичайний герой” про воїнів

У Вінниці вже декілька місяців діє проєкт “Звичайний герой”, який розповідає про воїнів, на яких тримається фронт.

Проєкт започаткували керівник громадської організації “Центр психології “Чумацький шлях”, донедавна військовослужбовець Сергій Чумак, а також редактор онлайн-медіа “Na Парижі” Ігор Заіковатий. До реалізації проєкту долучили і студентів-журналістів вінницьких вишів.

“Про таких звичайних людей варто знати… Їх немає у Тіктоці. Вони не медійні особи. Це наші сусіди, родичі, знайомі та незнайомі, які опинились на війні, де кожного дня наражають себе на небезпеку. Це проєкт про них. Про них мають знати. Такої думки дотримуються професійні психологи. Над проєктом працюватимуть не тільки ті, хто давно у журналістиці, а й майбутні журналісти. У них свій погляд, за ними майбутнє України”, – зазначають автори проєкту.

Інтерв’ю беруть студенти кафедри журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Вероніка Поліщук та Максим Ласкус. Наразі випущено п’ять сюжетів. Нові записи вже готуються до публікації.

“Історії різних людей: розвідника Андрія Яковлєва і артилериста з позивним “Кодня”, штурмовика Сергія Задорожного і піхотинців Вадима Синявського та Володимира Колесникова. Вони з різних міст і сіл України, в мирному житті хтось з них працював токарем, а хтось поїхав за кордон на заробітки. Але це було в мирному житті... А зараз вони проходять лікування від поранень і розповідають, про те, що їм довелось пережити на цій страшній війні”, – ділиться враженнями про проєкт Вадим Мазурик, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області.

Ознайомитись з історіями “Звичайних героїв” можна за посиланням.

Довідково: Вінницький сайт “Na Парижі” створила у 2017 році команда журналістів на чолі з Ігорем Заіковатим. Назвою обрали “народне” найменування Площі Небесної Сотні (колись - Театральна), однієї з центральних у Вінниці.

Як повідомляв ІМІ, у травні в Україні з'явилося медіа “Характер”, яке розповідає про досвід військових. На сайті медіа зібрано історії про військових, які дістали поранення, проходять реабілітацію, повертаються до активного життя. Також там є інформація про центри, фонди та громадські організації, які підтримують військових.

Liked the article?
Help us be even more cool!