ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині прострелили ногу провладному журналісту

13.08.2021, 18:47
Фото - yenisafak.com
Фото - yenisafak.com

У Стамбулі (Туреччина) 12 серпня невідомий напав на політичного коментатора Емре Ерчіша, простріливши йому ногу нижче коліна. Журналіста госпіталізували до лікарні.

Про це повідомляється на сайті Комітету захисту журналістів (CPJ).

Невідомий у мотоциклетному шоломі під’їхав до журналіста, коли той гуляв з донькою у районі Фатіх та вистрілив. Перша куля зачепила ліву ногу, а друга роздробила кістку нижче коліна у правій нозі. Донька при нападі не постраждала. 

Отримана рана не ставить життя журналіста  під загрозу.   

Повідомляється,  що Ерчіш часто виступав на підтримку турецького уряду та критикував опозицію у Twitter, де мав близько 76 тисяч постійних читачів та на Youtube, де його аудиторія складала 6 з половиною тисяч осіб.

Комітет захисту журналістів закликав провести оперативне та ретельне розслідування нападу та притягнути винних у цьому злочині до відповідальності. 

“Турецька влада повинна швидко розслідувати напад на журналіста Емре Ерчіша, визначити, чи інцидент мав відношення до його роботи журналіста та притягнути усіх  відповідальних до суду. Журналісти усіх політичних поглядів перебувають під ризиком нападу у Туреччині, та безкарність в таких справах лише підбурює наступних можливих нападників”, - сказав директор програм CPJ Карлос Мартінес де ля Серна.

Фізичні напади на журналістів у Туреччині розслідуються рідко, зазначає CPJ. Раніше, 10 червня побили репортера Ахмета Атмаку та 22 червня побили його колегу Ібрагима  Аккуща.

Liked the article?
Help us be even more cool!