ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині на курорті поконфліктували журналістка каналу "Україна" та нардеп Герус

17.08.2020, 11:42
Фото – скриншот з відео ТРК "Україна"
Фото – скриншот з відео ТРК "Україна"

На курорті в Туреччині виник конфлікт між журналісткою новинної програми “Сьогодні” (телеканал “Україна”) Дар'єю Сметанко та нардепом Андрієм Герусом (“Слуга народу”). Про це йдеться в оприлюдненому сюжеті телеканалу, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами журналістки, нардеп забрав у неї посвідчення і повернув тільки після спільної розмови з керівництвом готелю та поліцією.

“Ми були на ресепшені в готелі, говорили з директором, також Андрій Герус викликав поліцію, щоб поспілкуватися. Раніше ми виїхали до Туреччини, щоб побачити, як відпочивають нардепи. Побачили ми тут Андрія Геруса, бачили, як він був у басейні, як він відпочивав. І я запитала, скільки коштує такий відпочинок народного обранця, він мені не відповів, а після того, як ми до нього підійшли, він вирвав моє журналістське посвідчення”, – розповіла Сметанко.

Вона додала, що конфлікт вирішили компромісним шляхом: нардеп не пише заяву до поліції, а журналісти до нього не підходять і не знімають.

“Наша розмова тривала приблизно пів години, питання вирішили компромісним шляхом. Він не написав на нас заяву до поліції, але нам заборонили його знімати, підходити ближче ніж на 5–10 метрів, тобто не порушувати приватне життя. Нас відпустили, все з нами добре”, – повідомила Дар'я Сметанко в ефірі каналу.

Нардеп Андрій Герус розповів у Facebook свою версію інциденту. За його словами, журналістка порушила турецький закон, який забороняє журналістські знімання на території приватних готелів.

“Сьогодні на узбережжі турецької Анталії познайомився з видатними папараці з телеканалу “Україна 24” Ахметова. Дівчина Дар’я з напарником, героїчно виконуючи редакційне завдання, вже два дні потайки фотографує та знімає на відео мене, дітей, дружину. Дар’я була настільки віддана своїй справі, що пішла на багаторазове порушення закону, який у Туреччині забороняє проводити журналістські зйомки на території приватних готелів. Оскільки один раз отримавши відповіді на свої питання, Дар’я не заспокоїлася, то поліція та директор готелю долучилися до пояснення дівчині, що закони потрібно виконувати”, – написав нардеп.

За його словами, якби він написав письмову скаргу, то журналістку затримала б поліція. Також нардеп заявив, що знімальна група “Сьогодні” жила в номері, втричі дорожчому за його апартаменти.

“Якщо ж ви вважаєте, що це не ви порушували закон, а хтось вам заважав проводити журналістську діяльність, то негайно викличіть поліцію, можемо повторно провести очну ставку, але результат може бути вже гіршим для вас”, – додав Герус.

Liked the article?
Help us be even more cool!