ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі судитимуть пропагандиста, що закликав підтримати військові дії рф

01.06.2022, 12:33
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

У Тернополі судитимуть мешканця обласного центру, який закликав користувачів соціальних мереж підтримати військові дії окупантів. Матеріали кримінального провадження з доказами провини агітатора скеровано до суду.

Про це повідомило Управління СБУ в Тернопільській області.

За даними слідства, 62-річний тернополянин у своїх публічних дописах відкрито підтримував збройну агресію рф та активно поширював матеріали проросійської пропаганди. Також він виправдовував військові дії агресора і закликав до ведення агресивної війни проти України. 

"Злочинні заклики до збройного нападу на нашу державу зловмисник розповсюджував у мережі Інтернет, керуючись особистими ідеологічними та політичними мотивами", – йдеться в повідомленні.

Інтернет-агітатор обвинувачується за ст. 436 ("Пропаганда війни") Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальними актами слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їхнього скерування до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!