ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі не вибухали боєприпаси зі збідненим ураном, це фейк – голова ОВА

15.05.2023, 13:30
Фото – ДСНС
Фото – ДСНС

Інформація про те, що в Тернополі вибухали боєприпаси зі збідненим ураном, є фейковою, заявив на брифінгу голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. Про це пише hromadske.ua.

"Зараз ЗМІ поширюється інформація, що в Тернополі склад зі збагаченим, збідненим ураном. Це фейк", – наголосив Труш.

За його словами, таку інформацію запускають ті, хто працює на росіян, а також самі росіяни, щоб дестабілізувати ситуацію.

"Я вам заявляю офіційно: жодних боєприпасів під час ракетної небезпеки не вибухало. Збагаченого, збідненого урану в Тернополі немає. Екологічна ситуація зараз, після гасіння пожежі, стабільна. Немає чого переживати", – розповів очільник області.

Він додав, що неприємний запах у повітрі після ракетної атаки міг бути через те, що під час пожежі в складських приміщеннях горіла пластмаса.

Загалом у Тернополі двічі на день вимірюється рівень радіації. Він у межах норми.

Зазначимо, що в російських Telegram-каналах також поширювали інформацію про знищення боєприпасів зі збідненим ураном на Хмельниччині. Зокрема, про це писав "російський воєнкор" Юрій Котєнок.

Збіднений уран – це матеріал, який залишається після видалення більшої частини високорадіоактивної форми урану з природної уранової руди. Збіднений уран використовується для броні танків, бронебійних куль, а також як обважнювач для балансування літаків.

Liked the article?
Help us be even more cool!