ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У суді Києва перешкоджали журналістам проєкту Watchers.Media

23.09.2020, 16:35
Фото – скриншот з відео watchersdotmedia
Фото – скриншот з відео watchersdotmedia

У Деснянському районному суді Києва 23 вересня обвинувачені беркутівці та їхня адвокатка агресивно перешкоджали журналістам медійного проєкту Watchers.Media. Про це повідомляється на сторінці проєкту у фейсбуку.

Згідно з повідомленням, вони закривали камеру руками та різними предметами, хапалися за камеру та телефон журналістів, намагалися виштовхнути їх з приміщення, різко викидали руки в бік облич журналістів, імітуючи удари.

“Формальний привід: ймовірно, захисник обвинувачених почала вигукувати, що вона проти, аби її знімали. Проте за законом журналісти мають право знімати в публічних місцях, яким є суд. Особа дійсно може виступати проти, але не зйомок, а публікації своїх зображень. Зазвичай журналісти це враховують, публікуючи ті фотографії, на яких не видно осіб, які висловилися проти публікації”, – йдеться в повідомленні.

Редакція опублікувала фрагмент перешкоджання роботі журналістів, зазначивши, що подія містить ознаки правопорушення і суспільний інтерес в цьому разі переважає приватне небажання бути опублікованим.

Журналісти викликали на місце події патрульну поліцію Києва та писатимуть заяву. Як зазначає видання, поліція приїхала та "бере "пояснення", замість викликати слідчо-оперативну групу і фіксувати заяву про злочин".

Видання уточнює, що судове засідання стосується справи нападу беркутівців на Автомайдан.

У коментарі ІМІ керівниця медійного проєкту Watchers.Media Ольга Худецька уточнила, що перешкоджали журналістці Аліні Кондратенко та фотокореспонденту Герману Крігеру. 

Худецька вважає, що кримінальне провадження за цим фактом  поліція не відкриє.

“Я вбачаю вже зараз у способі відбору свідчень та документах, які заповнюються, небажання відкривати провадження та імітацію того, що заяву про злочин нібито не було подано. Передбачаю, що в журналі єдиного обліку нашу заяву про злочин назвуть “зверненням” і в такий спосіб уникнуть необхідності обов'язково реєструвати в ЄРДР”, – сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!