ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok отримав доступ до даних деяких користувачів, зокрема двох журналісток, – NYT

23.12.2022, 11:12
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

У китайській компанії ByteDance, яка є власником TikTok, визнали, що їхні співробітники незаконно отримали дані низки користувачів соціальної мережі, зокрема двох журналістів.

Про це пише газета The New York Times із посиланням на внутрішнє розслідування компанії, повідомляє Громадське.

Так, головний юрисконсульт ByteDance Еріх Андерсен оприлюднив результати розслідування, проведеного сторонньою юридичною фірмою, в електронному листі до співробітників 22 грудня.

Як пише видання, протягом літа кілька співробітників ByteDance, відповідальних за моніторинг поведінки співробітників, намагалися знайти джерела ймовірних витоків внутрішніх розмов і ділових документів журналістам.

Вони нібито отримали доступ до IP-адрес та інших даних двох репортерів і невеликої кількості людей, підключених до репортерів через їхні облікові записи TikTok.

Працівники стежили, зокрема, за репортерками Емілі Бейкер-Уайт, яка писала для BuzzFeed і зараз працює в Forbes, і Крістіною Кріддл із Financial Times. Інших потерпілих у ByteDance не назвали.

У Forbes вказували, що мішенню стали ще двоє їхніх журналістів, які також є колишніми журналістами BuzzFeed. Однак у ByteDance заявили, що під час розслідування не дійшли висновку, що їхні співробітники мали доступ до даних цих людей.

До схеми були залучені чотири співробітники. Двоє з них працювали в Китаї, решта – у США. У ByteDance вказують, що всі вони вже звільнені.

У ByteDance повідомили, що реструктуризували свою групу внутрішнього аудиту та ризиків і скасували будь-який доступ до даних користувачів для працівників із цього відділу.

Як пише NYT, це вказує на реальні ризики для конфіденційності та безпеки користувачів TikTok. Про це вже більш як два роки говорять законодавці США, губернатори штатів та адміністрацій Дональда Трампа та Джо Байдена.

Там стверджували, що застосунок надто тісно пов’язаний зі своєю материнською компанією в Китаї та може передавати конфіденційні дані, такі як геолокація, звички та інтереси користувачів у США, китайському уряду.

Компанія розпочала розслідування після статті Forbes від 20 жовтня. Там ішлося про те, що китайська команда материнської компанії TikTok, ByteDance, планувала використовувати застосунок TikTok для моніторингу особистого місця перебування деяких конкретних американських громадян.

TikTok – популярна програма для обміну відео, яка налічує приблизно 100 мільйонів американських користувачів. ByteDance придбала TikTok, раніше відомий як Musical.ly, у 2017 році.

TikTok перебуває в центрі ескалації економічної та торговельної війни між США та Китаєм за технологічне лідерство. Держави запровадили торговельні обмеження на технології іноземного виробництва та виділили сотні мільярдів доларів на субсидії та гранти, щоб відновити ланцюги постачання технологій для виробництва в межах своїх кордонів.

Liked the article?
Help us be even more cool!