ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США заборонили держслужбовцям використовувати TikTok на робочих телефонах

15.12.2022, 10:57
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Сенат США підтримав ініціативу про заборону встановлення держслужбовцями на робочі телефони чи інші пристрої застосунку TikTok з міркувань нацбезпеки.

Про це з посиланням на Bloomberg пише "Європейська правда".

Проєкт підтримали одностайно. Наступним кроком має стати розгляд у Палаті представників.

Проєкт, запропонований сенатором-республіканцем Джошем Хоулі, акцентує на тому, що сам застосунок і компанія-розробник ByteDance Ltd є китайськими й можуть передавати інформацію про користувачів китайським органам влади. 

"Цей застосунок – троянський кінь для Комуністичної партії Китаю. Це значний безпековий ризик для США, тож доки він (застосунок) не припинить усі зв’язки з Китаєм, його не має бути на пристроях державних посадоців", – заявив Хоулі.  

Проєкт передбачає винятки – для робочих досліджень фахівців у сфері безпеки, поліцейських тощо. 

У листопаді у ФБР повідомили представникам Комітету з внутрішньої безпеки, що Китай може використовувати TikTok і його дані у своїх цілях, наприклад за допомогою алгоритмів проводити операції впливу на користувачів, тому що китайські компанії вимушені погоджуватися на будь-які вимоги свого уряду. 

Речник TikTok після голосування оприлюднив заяву, що проголосований проєкт "не відіграє жодної ролі для захисту національних безпекових інтересів США" та що краще було б спробувати досягти угоди, в якій врахують побоювання американських фахівців з безпеки. За інформацією ЗМІ, такі спроби з боку адміністрації Байдена вже були, але домовитися не вдалося.

Як повідомляв ІМІ, Алабама і Юта приєдналися до інших штатів Америки, заборонивши використання TikTok – китайського застосунку для поширення коротких відео – державними пристроями та комп’ютерними мережами з огляду на ризики для національної безпеки.

Liked the article?
Help us be even more cool!