ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США заарештували підозрюваного у витоку секретних документів Пентагону

14.04.2023, 10:37
Фото – theguardian.com
Фото – theguardian.com

Федеральне бюро розслідувань США 13 квітня затримало нацгвардійця Джека Тейшейру за підозрою в причетності до витоку секретних даних Міністерства оборони США. Про це повідомляє Бабель з посиланням на The New York Times.

Генпрокурор США Меррік Гарланд офіційно оголосив про затримання 21-річного Джека Тейшейри в справі про витік документів.

Перед цим видання The New York Times розповіло, що адміністратором каналу в Discord, де публікувалися секретні документи Пентагону, був 21-річний нацгвардієць США Джек Тейшейра. Хлопець служив у гвардії Військово-повітряних сил США у штаті Массачусетс. Він був членом розвідувального підрозділу і міг мати доступ до таких документів. Тейшейру змогли вирахувати завдяки його акаунтам в інтернеті, зокрема і в ігровому сервісі Steam.

Нагадаємо, 6 квітня видання The New York Times заявило, що у Twitter і Telegram злили засекречені військові документи про плани США і НАТО щодо нарощування спроможностей української армії перед запланованим контрнаступом.

Група розслідувачів Bellingcat знайшла першоджерела злитих документів Пентагону, що почали з’являтися ще в січні 2023 року на деяких Discord-серверах. 

Газета The Washington Post повідомила, що джерелом витоку документів Пентагону став співробітник американської військової бази, який публікував їх у закритому чаті на платформі Discord.

Liked the article?
Help us be even more cool!