ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США видавництва закликають не публікувати мемуарів Трампа

19.01.2021, 12:00
Фото – Reuters / ВВС
Фото – Reuters / ВВС

У США понад 250 письменників, літературних агентів та редакторів закликають своїх колег не публікувати будь-яких мемуарів президента країни Дональда Трампа. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Independent.

У своєму листі “Жодної угоди на публікацію книги для зрадників” вони просять колег не публікувати жодної книжки, яку напише будь-який посадовець з адміністрації Трампа, зокрема сам очільник Білого дому, який наразі обмірковує таку можливість.

Серед підписантів є співробітники п’яти видавництв (Penguin Random House, Hachette Book Group, HarperCollins, Simon & Schuster та Macmillan).

Зазначається, що самі видавництва вже почали відмовляти спільникам Трампа в публікації книг. Так, Simon & Schuster скасувало угоду із сенатором Джошом Говлі, який голосував проти затвердження результатів виборів на користь Джо Байдена.

За словами ініціатора листа Баррі Ліги, “нікого, хто підбурював чи в інший спосіб підтримував спробу державного перевороту 6 січня 2021 року, не слід винагороджувати та поширювати їхню філософію через наші видавництва”.

Нагадаємо, 6 січня Конгрес США мав затвердити результати виборів, згідно з якими представник Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Трампа, які ввірвалися до будівлі.

Під час зіткнень у конгресі загинули п'ять осіб. Поліція затримала 52 людини.

Після зачищення Капітолія від прихильників Трампа Конгрес США затвердив перемогу Байдена на президентських виборах. Інавгурація нового лідера США відбудеться 20 січня.

Після цих подій Twitter назавжди заблокував обліковий запис Дональда Трампа “через ризик подальшого підбурювання до насильства” та має намір передати офіційний акаунт президента США @POTUS Джо Байдену в день інавгурації.

Також Twitter заблокував акаунт виборчого штабу Дональда Трампа @TeamTrump. 

Крім того, заблоковано профілі Трампа у Facebook та Instagram. Пізніше Facebook відновив профілі Трампа.

Liked the article?
Help us be even more cool!