ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У справі про вбивство Шеремета слідство досі не має підозрюваних – Геращенко

03.10.2017, 12:18

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета у слідства немає підозрюваних, яких можна з упевненістю судити. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко, повідомляє 112.ua.

“У справі Шеремета поки у слідства, на жаль, немає підозрюваних, на яких можна було б з упевненістю подавати в суд, як на людей, які це зробили. Україна - член Конвенції з захисту прав людини, всі рішення наших судів підлягають результатам пошуку, якщо є така можливість, в ЄСПЛ. Давайте ми когось засудимо за два тижні, потім ця ж людина отримає рішення в ЄСПЛ про те, що була порушена процедура”, - зазначив Геращенко.

Як повідомляв ІМІ, 24 липня 2017 року Головне слідче управління Національної поліції засекретило всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, було ухвалено постанову про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство “Інформаційні судові системи”) зобов’язане обмежити в Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до рішень, прийнятих слідчими суддями Печерського районного суду Києва з клопотанням у кримінальному провадженні.

22 вересня Головне слідче управління Нацполіції заявило, що засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, “які беруть учать у кримінальному судочинстві”.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, у якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Liked the article?
Help us be even more cool!