ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У справі про напад на Укрінформ про підозру повідомили двом особам

07.02.2022, 12:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Правоохоронці повідомили в справі щодо нападу на Українське національне інформаційне агентство Укрінформ про підозру двом особам.

Про це йдеться у відповіді слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві на інформаційний запит Укрінформу.

Так, у поліції повідомили, що за фактом нападу слідчий відділ Шевченківського управління поліції 30 липня 2019 року розпочав кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (“Хуліганство”).

“Згідно зі ст. 278 КПК України слідчим відділом зазначеного управління поліції у вищевказаному кримінальному провадженні двом особам повідомлено про підозру”, – йдеться в повідомленні.

Обвинувальні акти щодо цих двох осіб були скеровані до суду 29 листопада 2019 року. 

У поліції додали, що стосовно невстановлених осіб виділено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України. 31 липня 2020 року за результатами досудового розслідування кримінальне провадження закрито. Уточнюється, що станом на 4 лютого 2022 року Шевченківська окружна прокуратура Києва рішення про закриття кримінального провадження не скасувала.

Як повідомляв ІМІ, 30 липня 2019 року в Києві молодики у футболках з написами громадської організації “Традиція і порядок” зірвали пресконференцію в Укрінформі, присвячену ймовірним фальсифікаціям на окрузі №50 у Покровську на Донеччині, та розгромили пресцентр.

За цим фактом слідчий відділ Шевченківського управління поліції розпочав кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 296 (“Хуліганство”) Кримінального кодексу України. 

Також поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень за статтею 125 ККУ.

Унаслідок нападу постраждало троє співробітників Укрінформу. Лікарі діагностували одному з потерпілих співробітників Укрінформу травму ока і численні забої тіла.

Liked the article?
Help us be even more cool!