ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Спілку журналістів Данії входять медіа, що мають знак якості, – голова профспілки

27.11.2019, 13:37
Фото – Олена Голуб
Фото – Олена Голуб

У Данії журналіст – це та особа, що дотримується професійних етичних стандартів у своїй роботі, і це є ключовим, що об'єднує журналістів у професійну спілку. Про це експертці ІМІ Олені Голуб сказала голова Спілки журналістів Данії Тіне Йогансен.

За її словами, у данську спілку об'єднані медіа, що мають знак якості. Цей знак мають медіа, які дотримуються ключових етичних стандартів – балансу та достовірності.

Окрім цього, данські медійники дуже чутливо ставляться до неприпустимості мови ворожнечі та оприлюднення приватних даних героїв своїх матеріалів, зазначає Тіне Йогансен.

Загалом спілка об'єднує 18 тисяч працівників медіа. Проте до спілки входять не лише журналісти, але й блогери, фотокореспонденти і навіть аніматори.

Фінансується Спілка журналістів Данії виключно коштом членських внесків, які становлять 60 євро щомісяця. Проте, як зазначає голова спілки, ця сума є гнучкою, і в разі погіршення матеріального стану журналіста вона може зменшуватися.

Якщо журналіст протягом трьох місяців не платить внесків, він отримує повідомлення, і в разі непогашення заборгованості журналіст втрачає членство в спілці.

Головними напрямами роботи спілки є профспілковий та юридичний, проте спілка також надає консультації щодо бізнес-планування та підвищення медіаграмотності населення.

На думку Тіне Йогансен, пабліки політиків у соціальних мережах є видом пропаганди, і журналісти не мають їх поширювати. 

“Між політиками і суспільством завжди має бути фільтр у вигляді журналістів”, – вважає голова Спілки журналістів Данії.

Liked the article?
Help us be even more cool!