ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сєвєродонецьку вбито депутата і власника місцевої газети

03.11.2017, 11:08
Фото - Фейсбук Сергія Самарського

У ніч на 3 листопада вбили голову фракції “Блоку Петра Порошенка” Сєвєродонецької міської ради (Луганська область), радника міського голови Сергія Самарського. Про це LIGA.net повідомила речниця Головного управління Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай.

“Так, його вбили, подробиці пізніше”, - сказала вона.

Як повідомляє видання з посиланням на джерела, співробітники поліції знайшли тіло Самарського близько 01:00 в районі МЖК Мрія в Сєвєродонецьку, йому розбили голову.

Голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз в ефірі телеканалу “112.Україна” розповів обставини вбивства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“О 18-й годині Сергій ішов додому і потім дійсно мав намір вийти в ефір на телеканалі “ЛОТ”. Додому він не повернувся, почали його шукати, і вже десь до 12-ї ночі приблизно знайшли його, на жаль, вже неживим”, - розповів він.

Він додав, що наразі триває слідство, особу вбивць поки що не встановлено.

На запитання, які можуть бути мотиви вбивства, політичні чи комерційні, він відповів: “Я не думаю, що комерційні. Це може бути або просто розбій, тому що у нас тут воююча область... але я особисто не виключаю жодної з версій, які сьогодні можуть бути розглянуті”.

На сторінці Луганського обласного телебачення (“ЛОТ”) у Facebook зазначено, що Самарський зник 2 листопада вдень перед ефіром. “Востаннє розмовляли із Сергієм о 14:40, він сказав, що на ефір прийде обов'язково. Коли ми телефонували Сергію Самарському о 19:40, він був уже поза зоною”, - йдеться в повідомленні.

На телеканалі також зазначили, що близько 20:25 до адміністратора каналу підійшла людина у камуфляжній формі і розпитувала, чи не прийшов до студії Самарський. А після ефіру приблизно о 21:40 гостьовому редактору зателефонували представники поліції, дізнавалися подробиці останньої розмови із радником міського голови.

Як повідомляє Ліга, останній пост Самарського в Facebook був 1 листопада: “Шановні депутати від сєвєродонецького Опоблоку. 2 листопада о 13:00 знову скликана сесія. Вона буде скликатися щодня доти, допоки ви зберетеся, щоб прийняти важливі питання, або ваші обранці винесуть вас з ваших місць дислокації. Прошу прийти і взяти участь в житті міста”.

Самарський часто критикував дії депутата міськради від Опоблоку Ігоря Буткова, який блокував засідання сесій, а кілька разів намагався зняти з посади мера міста.

29 жовтня Самарський зазначав у себе в Facebook: “В лігві “руського міра” вирішували питання про відкликання депутатів і мера в Сєвєродонецьку. 28 жовтня нібито відбулися збори жителів міста, які вирішили відкликати мера Казакова та деяких депутатів міської ради. Про це пише рупор опоблоку і особисто Ігоря Буткова - Олексій Свєтіков. При цьому, зі слів того ж “рупора”, зліт відбувся з другої спроби”.

Як повідомляв ІМІ, депутат Сєвєродонецької міськради від БПП Сергій Самараський був власником інтернет-видання “Сереводонецкие страсти” (prav-da.com.ua). За даними держреєстру друкованих ЗМІ, на Луганщині зареєстроване видання “Прав-Да!”, а його засновником вказаний Самарський Сергій Вікторович.

В інтерв'ю Укріформу від 7 лютого 2015 року Самарський називав себе журналістом.

“- А що конкретно пропонував Ахметов? І кому?

- Я неодноразово спілкувався з “айдарівцями” - і як громадський діяч, і як журналіст (Самарський редагує газету “Прав-Да!” і сайт “Сєвєродонецькі пристрасті” - ред.); у мене там служать близькі родичі. Взагалі, я є ніби представником батальйону в Сєвєродонецьку. Бійці його на моє прохання неодноразово забезпечували проведення проукраїнських акцій. Тому я добре знаю про все, що там відбувається”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!