ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер обвинувачений у побитті та спробі зґвалтування журналістки "Інтера"

20.04.2021, 15:40
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Помер обвинувачений у побитті та спробі зґвалтування журналістки “Інтера” Анастасії Лугової.

Про це написала в Instagram сама потерпіла, повідомляє “Судовий репортер”.

“Суд перенесли у зв’язку зі смертю обвинуваченого. Нам повідомили, що Рудзько Віталій помер 13 квітня. Не буду занадто емоційною, але хочу сказати, що страх, у якому я жила весь цей час, переживала, що буде, коли Рудзько вийде, чи знайде він мене, як далі жити… Так от, цей страх помер разом з ним! Але хочу підкреслити, що це не кінець моєї справи. Мене це не зупинить! Ми й надалі будемо відстоювати в суді мої права, тому що за те, що сталося, має нести відповідальність не лише він”, – написала Анастасія Лугова.

Слухання справи проходили в закритому режимі.

У лютому цього року в коментарі журналістам Лугова сказала, що в судовому засіданні нападник визнав провину і вибачився перед нею. Його адвокат подав довідку, що Рудзько начебто має ракову пухлину в мозку. Але суд відмовився долучати цей документ. Інформацію нібито не стали перевіряти через відсутність в обвинуваченого коштів.

Як уточнила “Українській правді” речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, 10 квітня чоловік був госпіталізований із СІЗО до лікарні у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. 13 квітня він помер.

“Попередньо, смерть природна, внаслідок хвороби, тілесних ушкоджень у нього не було. Подальша доля кримінального провадження у зв’язку зі смертю підозрюваного буде вирішена на наступному судовому засіданні 19 травня 2021 року”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня 2020 року Солом'янський районний суд Києва обрав підозрюваному в побитті та спробі зґвалтування журналістки “Інтера” Анастасії Лугової запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 вересня включно.

31 липня 2020 року в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням Маріуполь – Київ пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку. Він уночі проник у купе та в присутності її малолітньої дитини почав завдавати Луговій численних ударів кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру.

Потерпілій разом із дитиною вдалося втекти від зловмисника та повідомити про подію провідницю та пасажирів потягу. Одразу після прибуття потягу на станцію залізничного вокзалу “Київ-Пасажирський” поліція затримала підозрюваного.

Зловмисником виявився раніше судимий за вчинення крадіжки уродженець Запоріжжя, 1975 року народження.

За цим фактом чоловіку було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (“Сексуальне насильство”), ч. 2 ст. 122 (“Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України.

Лікарі діагностували в журналістки зламану щелепу.

Liked the article?
Help us be even more cool!