ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сімферополі продовжиться суд над кримським журналістом Миколою Семеною

18.07.2017, 12:12

У вівторок, 18 липня, в Залізничному районному суді Сімферополя відбудеться чергове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени, повідомляє Крим.Реалії. На минулому засіданні захист заявив про допит свідків зі свого боку, в тому числі головного редактора Крим.Реалії Володимира Притули. Також на засіданні 7 липня заслухали свідків – авторів експертиз: співробітницю управління ФСБ Росії в Криму і Севастополі Ольгу Іванову і директора перекладацького бюро «Транс-інтер» Вахтанга Караманяна.

Як повідомляв ІМІ, 14 червня на судовому засіданні сторона захисту Миколи Семени мала надавати свої докази. Але Залізничний суд Сімферополя переніс на 21 червня засідання через неявку перекладача з української на російську мову з боку звинувачення.

21 червня судове засідання не відбулося через неявку свідка – експерта ФСБ Росії. Засідання перенесли на 7 липня.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Екс-прокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що Крим.Реалії дав можливість “виправдання актів саботажу і екстремізму”. 66-річному журналістові загрожує п’ять років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!