ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Швеції в ДТП загинув автор карикатур на пророка Мухаммеда

04.10.2021, 10:19
Фото – AP Photo / David Keyton
Фото – AP Photo / David Keyton

Шведський художник Ларс Вілкс, який жив під охороною поліції через погрози розправи за свою карикатуру на пророка Мухаммеда, загинув у ДТП.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Авто, в якому їхав Ларс Вілкс разом з поліцейською охороною, зіткнулося з вантажівкою. Шведське інформаційне агентство TT повідомило, що поліція підтвердила, що 75-річний Вілкс їхав у машині з двома поліцейськими.

Причини аварії з'ясовуються.

Вілкс був значною мірою невідомий за межами Швеції до своєї карикатури. Вдома він був найвідоміший тим, що без дозволу побудував скульптуру з корча в природному заповіднику на півдні Швеції, що спричинило тривалу юридичну суперечку. Його оштрафували, але скульптура на узбережжі приваблює десятки тисяч відвідувачів на рік.

Життя Вілкса кардинально змінилося 13 років тому, коли він намалював пророка Мухаммеда з тілом собаки. Консервативні мусульмани вважають собак нечистими, а ісламське законодавство взагалі виступає проти будь-якого зображення пророка, навіть сприятливого, бо побоюється, що це може призвести до ідолопоклонства.

"Аль-Каїда" пообіцяла винагороду за смерть Вілкса. У 2010 році двоє чоловіків спробували спалити його будинок на півдні Швеції. Минулого року жінка з Пенсильванії визнала свою провину в змові з метою вбити його.

Liked the article?
Help us be even more cool!