ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Шепетівці журналістів ICTV не пустили до зали суду

21.12.2021, 13:15
Фото – скріншот з відео ICTV
Фото – скріншот з відео ICTV

У Шепетівці (Хмельницька область) судові охоронці не допустили знімальну групу телеканалу ICTV (програма “Надзвичайні новини”) до зали Шепетівського міськрайонного суду.

Про це представниці ІМІ в Хмельницькій області повідомило Теруправління ДБР Хмельницького та самі журналісти.

За попередньою інформацією, 7 грудня знімальна група спробувала потрапити на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу, яке мало відбуватися із самого ранку в Шепетівському міськрайонному суді. На судове засідання група приїхала завчасно, щоб устигнути узгодити всі моменти, що пов'язані з проведенням знімання. Проте співробітники Служби судової охорони не допустили журналістку Наталію Виноградську та оператора Філіпа Гаврилюка до зали суду, а також викликали на підмогу групу представників судової охорони з обласного центру. Знімальна ж група викликала правоохоронців для фіксації всіх обставин. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції.

За інформацією журналістки телеканалу Наталії Виноградської, охоронці тоді не лише відмовили їм у доступі, не змігши обґрунтувати підставу, а й застосували до них фізичну силу, зокрема відштовхували.

У відповідь судові охоронці повідомили, що виконують вимоги наказів та інструкцій, якими керується суд.

13 грудня матеріали надійшли до теруправління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, для проведення повного та неупередженого досудового розслідування. 

Попередня кваліфікація правопорушення – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!