ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ризі поліція затримала агресивного чоловіка в кепці з гербом Росії

Співробітники Латгальського управління Ризької муніципальної поліції, патрулюючи Латгальський мікрорайон 8 червня на вулиці Даугавпілс, помітили двох чоловіків – один з них був у кепці з російською символікою, повідомляє Delfi.

Як зазначає видання, коли співробітники поліції проїжджали повз обох чоловіків, один з них вигукнув у бік екіпажу образи. Водночас поліцейські помітили, що згаданий чоловік був у кепці із символікою, що прославляє Росію.

Співробітники поліції підійшли до нього. Під час спілкування правоохоронці неодноразово просили чоловіка зняти кепку та усунути порушення, на що чоловік не реагував і намагався спровокувати поліцейських. Як результат, його затримали та посадили в службове авто.

Під час затримання чоловік поводився агресивно, чинив опір співробітникам поліції та ображав їх.

Затриманого чоловіка поліцейські доставили до Латгальського управління муніципальної поліції та розпочали щодо нього два адміністративні процеси:

  • за фактом порушення громадського порядку, за що загрожує попередження або штраф до 500 євро;
  • за фактом використання в публічних місцях символів, які прославляють військову агресію та воєнні злочини. 

За друге порушення йому загрожує попередження чи штраф до 350.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року в Естонії поліція оштрафувала депутата від консервативної партії EKRE Яака Валге та поета Андреса Ауле за встановлення в центрі Таллінна прапора Естонської РСР.

Liked the article?
Help us be even more cool!