ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ризі демонтують об'єкти, присвячені Пушкіну та його музі

Ризька рада з питань пам'ятників (Латвія) підтримала демонтаж пам'ятних об'єктів, присвячених російському поетові Олександру Пушкіну та його музі Анні Керн. Таке рішення рада ухвалила 13 вересня, повідомляє LETA.

Провести демонтаж запропонувало товариство “Центр громадської пам'яті”.

Так, Рада з пам'ятників підтримала демонтаж пам'ятного каменя Пушкіну на вулиці Цитаделес, 7, а також бюста музи Пушкіна Анни Керн, дружини генерала Єрмолая Керна.

Пам'ятна плита Пушкіну та бюст на честь його музи Анни Керн на вулиці Цитаделес, 7, у Ризі. Фото – LETA

Крім того, рада ухвалила рішення про демонтаж пам'ятних дощок, присвячених типографії Cīņa, Петру Першому, Андрію Упітісу, Леніну та Янісу Зутісу.

У раді зазначили, що “біда радянської ідеології” не має бути стерта з пам'яті суспільства. Тому демонтовані об'єкти, які прославляють комуністичний тоталітаризм, мають бути збережені як історичні свідчення.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого 2024 року міська дума Риги (Латвія) вирішила перейменувати другу за протяжністю вулицю міста Маскавас на Латгалес. 

26 березня 2024 року уряд Латвії вирішив продати на аукціоні земельну ділянку в Ризі та розташований на ній “Дім Москви”, який раніше належав Росії, але був націоналізований за рішенням сейму.  

Liked the article?
Help us be even more cool!