ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росТБ проблеми через втрату доступу до закордонного програмного забезпечення

17.11.2022, 16:33
Колаж ІМІ
Колаж ІМІ

У Росії великі телеканали зіткнулися з проблемами через втрату доступу до закордонного програмного забезпечення.

Про це пише "Фокус" із посиланням на російське видання "Комерсант".

Близько 90% російських телеканалів користувались іноземними програмами, що дозволяють створювати титри, підписи, рядки та інші візуальні ефекти. З початком повномасштабної війни великі розробники, такі як Vizrt, Ross та Avid, припинили обслуговувати клієнтів з РФ через вторгнення в Україну, і телекомпанії не можуть оновлювати програмне забезпечення, але не хочуть користуватися нелегальними піратськими копіями, завантаженими з інтернету. 

Технічний директор інтегратора "Студія-Сервіс" Анастасія Ушакова каже, що багато телекомпаній намагаються перейти на російські програми, проте в країні поки що мало своїх розробників, а якість їхньої продукції викликає сумніви. Гендиректор Першого каналу Костянтин Ернст повідомив ЗМІ, що готовий купити російські програми для ефірної графіки та автоматизації мовлення, але лише після того, як вони доведуть свою ефективність.

Генеральний продюсер ТРК "Старт" Володимир Широков пояснив, що телекомпанії зазвичай купують безстрокові ліцензії на конкретне програмне забезпечення або великі програмно-апаратні комплекси, куди такий софт входить за замовчуванням. Піратські копії не мають попиту, оскільки їхніх користувачів легко обчислити й притягнути до відповідальності. До того ж якщо така програма перестане працювати, ефір обірветься, а компанія зазнає великих збитків і буде змушена платити штрафи рекламодавцям і постачальникам послуг.  

Без оновлень якість мовлення не надто погіршиться, проте ТВ-канали не зможуть користуватися новими функціями та почнуть технологічно відставати від конкурентів.

Як повідомляв ІМІ, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до правоохоронних органів України щодо визнання російських телеканалів "Россия 24", "rtr планета" і "Первый" терористичними організаціями.

Liked the article?
Help us be even more cool!