ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Роскомнагляді "попередили" тернопільський сайт "20 хвилин" про можливе блокування статті

03.10.2022, 10:30
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Російська федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку надіслала електронного листа до редакції тернопільського новинного порталу "20 хвилин" з попередженням про можливе блокування матеріалу на сайті. Повідомлення надійшло 30 вересня.

Про це повідомила редакторка видання Наталка Бурлаку.

"Надсилається повідомлення про внесення до "Єдиного реєстру доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі Інтернет та мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, що містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено" такого(их) покажчика (покажчиків) сторінок сайту в мережі Інтернет", – зазначається в листі.

Йдеться про матеріал 2013 року "Пом'янули загиблих у війні", де описують, як у місті змінюють традицію Дня Перемоги 9 травня на вшанування всіх загиблих під час Другої світової війни на день раніше – 8-го числа.

У коментарі регіональній представниці ІМІ в Тернопільській області Наталка Бурлаку розповіла, що тригером для такої реакції могла стати згадка в тексті УПА як однієї з постраждалих сторін упродовж подій Другої світової.  

"Нас часто банять у фейсбуці за згадку про УПА. Наприклад, був випадок, коли забанили за матеріал, у заголовку якого згадували вулицю Дивізії "Галичина". Мовляв, ми поширюємо контент, де згадується терористична організація. Якось також заблокували відео, де звучав гімн. Ми надіслали скарги, але у випадку з вулицею це не допомогло – два місяці були в бані. А з відео надійшло повідомлення, що санкції з нас зняли", – розповідає редакторка.

У листі від Роскомнагляду попереджають: якщо провайдер чи власник сайту не видалять заборонену ними інформацію, там ухвалять рішення "про внесення до єдиного реєстру мережної адреси, що дозволяє ідентифікувати сайт у мережі Інтернет, що містить інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено, а доступ до нього буде обмежений".

Як повідомляв ІМІ, Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій заблокувала херсонське видання "МОСТ" для російських користувачів.

У червні Роскомнагляд заблокував доступ до низки запорізьких онлайн-ЗМІ на території Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!