ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували сайти двох українських ЗМІ через публікації про Крим та кримських татар

09.02.2022, 12:12
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Генпрокуратура РФ ініціювала блокування українських сайтів hromadske.ua та “Економічної правди”. Обидва блокування пов’язані з матеріалами про окупований Крим та кримських татар.

Про це повідомляється на сайті “Роскомсвободи”.

“Генеральна прокуратура визнала екстремістськими матеріали hromadske.ua лише за двома посиланнями, а оскільки обмеження доступу здійснюється за HTTPS, не відкривається одразу весь сайт; недоступний також сайт “Економічної правди”, у якого до реєстру потрапило одне посилання”, – йдеться в повідомленні.

Якщо зайти на сайт hromadske.ua за вказаними посиланнями про арешти кримських татар, то на сторінці з'являється повідомлення, що “такої сторінки не існує”. З яких причин команда прибрала публікацію із сайту, не відомо. 

Заблокований матеріал “Економічної правди” називається “Росіянам не рекомендують їздити в Крим і купувати там нерухомість”, він доступний за посиланням.

Зазначимо, на основі тієї самої вимоги, від 3.04.2015 №27-31-2015/Ид1959-15 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що поширюють інформацію, яка містить заклики до масових заворушень, ведення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, був заблокований доступ до сайту Громадського радіо за публікацію “Росія оголосила війну будь-якому інакодумству – “Хізб ут-Тахрір”.

Liked the article?
Help us be even more cool!