ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували сайти двох незалежних медіа

05.08.2021, 10:45
Фото – detector.media
Фото – detector.media

У Росії увечері 4 серпня зник доступ ще до двох незалежних від влади сайтів – “Відкриті медіа” та “МБХ-медіа”, повідомляє Радіо Свобода.

“Відкриті медіа” повідомили, що сайт видання опинився заблокований у більшості російських провайдерів.

Наглядове відомство Роскомнагляд внесло сайт видання до “реєстру доменних імен, які містять заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку”. Ніяких повідомлень від Роскомнагляду або Генпрокуратури з цього приводу редакція не отримувала.

У “Відкритих медіа” відзначили, що увечері 4 серпня отримали від Роскомнагляду чотири листи з вимогою видалити протиправну інформацію, але в листах не уточнювалося, про яку інформацію йдеться.

Також Роскомнагляд заблокував сайт видання “МБХ-медіа”. У редакції видання повідомили, що доступ до сайту обмежили за рішенням Генпрокуратури від 3 серпня. Ніяких повідомлень про це видання не отримувало.

У липні міністерство юстиції Росії включило в список “ЗМІ-іноземних агентів” чотирьох журналістів “Відкритих медіа”.

Як повідомляв ІМІ, 2 серпня у Росії на вимогу Таганського районного суду заблокували сайт розслідувального центру “Досьє”. 

“Досьє” займалося розслідуванням вбивства в Центрально-Африканській республіці журналістів Орхана Джемаля, Кирила Радченка та Олександра Расторгуєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!