ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували сайт Православної церкви України

У Росії за ініціативи "незазначеного держоргану" заблокували сайт Православної церкви України. Про це пише російський ресурс "Роскомсвобода".

Причина блокування невідома, але, як зазначає видання, все вказує на те, що це військова цензура, а ініціатор – генпрокуратура РФ.

Також причиною блокування може бути заборона "інформації про здійснення збору пожертв релігійними організаціями, якщо ті не отримали права на проведення таких зборів" (прохання про пожертвування також присутні на сайті).

Остання норма була запроваджена новим російським законом, який також забороняє сайти з проханням донатити армії супротивника (у цьому випадку ЗСУ. – Ред.), а також дає генпрокуратурі повноваження щодо позасудового блокування інформації про обхід цензури.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2023 року Роскомнагляд заблокував для перегляду відео, розміщене на YouTube-каналі запорізького сайту inform.zp.ua у 2019 році. У квітні 2022 року "Роскомнагляд" вимагав від запорізького сайту Vmeste видалити інформацію щодо війни РФ проти України. Тоді Роскомнагляд написав скаргу власнику хостингу, німецькій компанії Hetzner Online GmbH, з вимогою відімкнути сайт, якщо звідти протягом доби не буде видалена "інформація, що поширюється з порушенням закону".

Liked the article?
Help us be even more cool!