ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії від коронавірусу померла журналістка. Вона вела щоденник своєї хвороби

09.04.2020, 10:23
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Пермі (Росія) у лікарні 31 березня померла журналістка Анастасія Петрова. Офіційною причиною смерті стала пневмонія, але посадовці пізніше визнали, що 36-річна мати двох дітей мала позитивний тест на коронавірус, повідомляє Радіо Свобода

У записках друзям і постах у соціальних мережах Петрова залишила щоденник своєї хвороби й лікування. 24 березня журналістку шпиталізували до лікарні, де вона померла 31 березня. Останніми днями вона була під'єднана до апарату штучної вентиляції легень.

Як пише видання, Петрова мала відразу кілька факторів ризику: зайву вагу, алергію на пеніцилін, а нещодавно вона перенесла кілька важких пневмоній, через які легені були пошкоджені.

Міністр охорони здоров’я Пермського краю Оксана Мелехова на пресконференції сказала, що Анастасія перебувала на лікуванні в інфекційній лікарні.

"Украй швидкоплинний перебіг захворювання. Робочий діагноз – пневмонія. Ми чекаємо результатів дослідження, щоб визначити тип збудника", – сказала Оксана Мелехова.

Проте вранці 2 квітня подруга Анастасії журналістка Юлія Балабанова написала, що насправді про підтверджений коронавірус знала вже сама Анастасія перед смертю. Вона розмістила у фейсбуці пост зі скріншотом листування з Анастасією.

"Публікую фрагмент нашого листування. Настя знала, що другий тест на коронавірус у неї позитивний. Чому про це нам не кажуть її лікарі, я не розумію. Думаю, зараз важливо, щоб з усіх боків була забезпечена максимальна прозорість і повнота даних", – написала вона.

Юлія Балабанова утрималася від коментарів Радіо Свобода, сказавши, що скріншот – це вся інформація, яку вона має.

Інше джерело видання повідомило, що останніми днями Анастасія Петрова була пригнічена, вона розуміла, що якщо розповість про свій діагноз, то почнеться величезний шум. Єдине, чого вона хотіла, – це щоб їй дали спокій.

Через кілька годин Міністерство охорони здоров’я Пермського краю підтвердило, що Анастасія Петрова померла від двосторонньої пневмонії, спричиненої коронавірусною інфекцією.

Петрова була відомою фігурою в Пермі – шанованим редактором газети під назвою "Деловой интерес". Як каже Тетяна Черепанова, керівник Пермського відділення Спілки журналістів, Петрова зуміла змінити газету від тісно прив’язаної до влади в бік незалежнішої лінії.

На засіданні оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусної інфекції виконувач обов’язків губернатора Пермського краю Дмитро Махонін, дізнавшись, що журналістка померла від наслідків коронавірусу, сказав: "Ми повинні говорити людям правду, тому що, якщо людина знатиме, що вона контактувала з хворим, вона звернеться до лікарні, піде на карантин і не заразить інших! Брехні я тут не допущу, особливо це стосується роботи регіонального МОЗ. Про підтверджені випадки пацієнтам і громадськості необхідно розповідати оперативно".

Liked the article?
Help us be even more cool!